Kabouters-Welpen zijn sterk op zichzelf gericht,
maar gaan stilaan op verkenning in hun omgeving en zoeken daarbij de grenzen van zichzelf en de mensen rondom hen.
Welpen Kabouters hebben een neus voor kattenkwaad. Ze proberen nieuwe dingen uit met wie hun pad kruist.
Spel, avontuur, actie, afwisseling, fantasie zijn belangrijk. Welpen - Kabouters willen spanning, geboeid zijn.
De ene keer zorgen ze zelf voor spanning de andere keer wachten ze af.

KaWé's zoeken een uitweg uit de spanning tussen afhankelijkheid en zelfstandigheid.
Daar hebben ze een behoorlijk arsenaal aan gedragingen voor.
Nu eens imiteren ze, dan weer gaan ze over tot pesterijen en nog een andere keer vormen ze een geheim genootschap met speciale regels en wachtwoorden.

Dikwijls groeit een eerste imago.
Ze nemen een bepaalde rol op tegenover ouders, leeftijdsgenoten, onderwijzers, leiding.
De ernstige, de clown, het haantje-de-voorste, de plaaggeest, de brave …
Op crisismomenten durft het masker plots breken. Ze geven zich dan helemaal bloot.
KaWe's vinden gevoelens en het uiten ervan belangrijk.

Laatste berichten:

Fiëstavelot 2018 (kamp Stavelot)

Download hier het FIËSTAVELOT-kampboekje.pdf
alsook de Presentatie-infoavond.pptx!

Voor degene die er niet bij konden zijn, enkele belangrijke zaken/deadlines toegelicht:

- Kamp betalen vóór 10 juli 2018 23:59 op het rekeningnummer terug te vinden in het boekje.

- !! BELANGRIJK OM TE WETEN !! : je kind heeft een ticket nodig om ons festivalterrein te mogen betreden, dit ticket wordt slechts doorgestuurd wanneer het kampgeld gestort is. Het ticket dienen de leden mee te brengen bij vertrek op donderdag 19 juli (kapoenen: dinsdag 24 juli);

- Zaterdag 14 juli 2018 tussen 17 en 18u: brengen van de bagage én 6 flessen water van 2l pp (dit geldt niet voor de kapoenen);

- Inschrijven voor de BBQ: vóór zondag 15 juli, d.w.z. dat zaterdag 14 juli de laatste echte dag is om in te schrijven. Dit doe je door het bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer (in het boekje) en het strookje af te geven op 14/7 OF je bestelling door te mailen naar hanne.tuerlinckx@gmail.com.

We zouden ook willen vragen aan degene die niet aanwezig konden zijn op de infoavond om hun deelname aan het kamp zo snel mogelijk te bevestigen door een mail te sturen naar de takleiding.
Liefst nog VOOR VRIJDAG 6 JULI (wij hebben deze aantallen nodig om enkele activiteiten vast te leggen).

Indien u nog vragen heeft, mag u deze altijd via mail stellen.

Wij hopen jullie allemaal terug te zien op FIËSTAVELOT 2018!

Linkerpolleke,
de leiding

De laatste maandbrief (#3) van het jaar is een feit! Klik hier!

Check nu de kampdata voor 2018!

Maandboekje #2 (December 2017- Maart 2018) Nu beschikbaar!

Hieronder kan u het nieuwe boekje voor de komende maanden raadplegen!

Maandboekje-2.pdf

er zijn geen activiteiten gekend

De leiding van de kawes:

Geertje Roppe

Totem: Sociale Scholekster

Geertje is jarig op 9 april 2018.

Arne Barella

Totem: Warmbloedige Egel

Arne is jarig op 15 april 2018.

Théo Thomas

Totem: Specht

Théo is jarig op 2 mei 2018.