Een belangrijke verandering maken kinderen (of jongeren?) door tijdens hun jonggidsen - jongverkennerstijd.
Soms gaapt er een diepe kloof tussen de jongste en de oudste van de tak.

De groep als geheel is belangrijk voor jonggidsen - jongverkenners.
De groep bepaalt de norm, de stijl, de communicatie, de sfeer.
Naargelang de heersende norm maken jonggidsen - jongverkenners zich in een groep waar of raken ze stilzwijgend onderdrukt.
Deze leeftijd is dan ook cruciaal om al dan niet lid te blijven van de scouts.
Opboksen tegen een groepsnorm met een open gesprek valt moeilijk, net omdat afwijkende meningen niet gemakkelijk worden geuit.

Laatste berichten:

Fiëstavelot 2018 (kamp Stavelot)

Download hier het FIËSTAVELOT-kampboekje.pdf
alsook de Presentatie-infoavond.pptx!

Voor degene die er niet bij konden zijn, enkele belangrijke zaken/deadlines toegelicht:

- Kamp betalen vóór 10 juli 2018 23:59 op het rekeningnummer terug te vinden in het boekje.

- !! BELANGRIJK OM TE WETEN !! : je kind heeft een ticket nodig om ons festivalterrein te mogen betreden, dit ticket wordt slechts doorgestuurd wanneer het kampgeld gestort is. Het ticket dienen de leden mee te brengen bij vertrek op donderdag 19 juli (kapoenen: dinsdag 24 juli);

- Zaterdag 14 juli 2018 tussen 17 en 18u: brengen van de bagage én 6 flessen water van 2l pp (dit geldt niet voor de kapoenen);

- Inschrijven voor de BBQ: vóór zondag 15 juli, d.w.z. dat zaterdag 14 juli de laatste echte dag is om in te schrijven. Dit doe je door het bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer (in het boekje) en het strookje af te geven op 14/7 OF je bestelling door te mailen naar hanne.tuerlinckx@gmail.com.

We zouden ook willen vragen aan degene die niet aanwezig konden zijn op de infoavond om hun deelname aan het kamp zo snel mogelijk te bevestigen door een mail te sturen naar de takleiding.
Liefst nog VOOR VRIJDAG 6 JULI (wij hebben deze aantallen nodig om enkele activiteiten vast te leggen).

Indien u nog vragen heeft, mag u deze altijd via mail stellen.

Wij hopen jullie allemaal terug te zien op FIËSTAVELOT 2018!

Linkerpolleke,
de leiding

De laatste maandbrief (#3) van het jaar is een feit! Klik hier!

Check nu de kampdata voor 2018!

Maandboekje #2 (December 2017- Maart 2018) Nu beschikbaar!

Hieronder kan u het nieuwe boekje voor de komende maanden raadplegen!

Maandboekje-2.pdf

er zijn geen activiteiten gekend

De leiding van de jonggivers:

Bart Plugers

Totem: Veelzijdige Nachtegaal

Bart is jarig op 18 september 2018.

Jules Henrotte

Totem: Schrandere Arassari

Jules is jarig op 26 oktober 2018.

Annika Morcinek

Totem: Wispelturige Schildpad

Annika is jarig op 20 november 2018.