Gidsen - verkenners krijgen een ruimere kijk op de wereld. Ze kunnen zich voorstellen dat het anders kan. Er is zoveel dat anders kan: ouders en hun eisen, de leraars, de klas, de maatschappij, de godsdienst, zichzelf. Op basis van allerlei weetjes en invloeden bedenken ze een eigen visie en eigen identiteit.

En denken dat kunnen gidsen - verkenners. Denkend richten ze hun aandacht op zichzelf. Vaak zodanig dat ze denken dat andere met hetzelfde bezig zijn als zij. Zo lijkt het de andere voortdurend alle aandacht op hen hebben gericht. Dit zorgt ervoor dat ze uren voor de spiegel kunnen staan en zich sterk bekommeren om hun uiterlijk, hun kledij, hun voorkomen. Ze ervaren zichzelf als uniek en speciaal en stellen alles in het werk om dat ook te zijn. Ze verlangen naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Gezag brengt hen in een bijzondere graad van alertheid.

Gidsen - verkenners knopen de banden met thuis stilaan los. Vrienden en jongeren van dezelfde leeftijdsgroep nemen een zeer belangrijke plaats in hun leven in. Hun vriendenkring is de plaats waar vele zorgen, emoties, twijfels en dromen kwijt kunnen. Gidsen verkenners kennen een periode van intense sociale contacten, maar een gevoel van eenzaamheid en alleen-op-de-wereld staan is niet ver weg. De eerste ernstige relatie met iemand van het ander geslacht kijkt al eens om de hoek.

Wat kan je verwachten aan activiteiten? De givers zijn een actieve tak die veel buitenactiviteiten doen.
Zoals daar zijn bosspelen, stadsspelen, woudloperskeukens, tochten, dropping, weekendjes, klimmen, rappellen... en nog veel meer.

Laatste berichten:

Fiëstavelot 2018 (kamp Stavelot)

Download hier het FIËSTAVELOT-kampboekje.pdf
alsook de Presentatie-infoavond.pptx!

Voor degene die er niet bij konden zijn, enkele belangrijke zaken/deadlines toegelicht:

- Kamp betalen vóór 10 juli 2018 23:59 op het rekeningnummer terug te vinden in het boekje.

- !! BELANGRIJK OM TE WETEN !! : je kind heeft een ticket nodig om ons festivalterrein te mogen betreden, dit ticket wordt slechts doorgestuurd wanneer het kampgeld gestort is. Het ticket dienen de leden mee te brengen bij vertrek op donderdag 19 juli (kapoenen: dinsdag 24 juli);

- Zaterdag 14 juli 2018 tussen 17 en 18u: brengen van de bagage én 6 flessen water van 2l pp (dit geldt niet voor de kapoenen);

- Inschrijven voor de BBQ: vóór zondag 15 juli, d.w.z. dat zaterdag 14 juli de laatste echte dag is om in te schrijven. Dit doe je door het bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer (in het boekje) en het strookje af te geven op 14/7 OF je bestelling door te mailen naar hanne.tuerlinckx@gmail.com.

We zouden ook willen vragen aan degene die niet aanwezig konden zijn op de infoavond om hun deelname aan het kamp zo snel mogelijk te bevestigen door een mail te sturen naar de takleiding.
Liefst nog VOOR VRIJDAG 6 JULI (wij hebben deze aantallen nodig om enkele activiteiten vast te leggen).

Indien u nog vragen heeft, mag u deze altijd via mail stellen.

Wij hopen jullie allemaal terug te zien op FIËSTAVELOT 2018!

Linkerpolleke,
de leiding

De laatste maandbrief (#3) van het jaar is een feit! Klik hier!

Check nu de kampdata voor 2018!

Maandboekje #2 (December 2017- Maart 2018) Nu beschikbaar!

Hieronder kan u het nieuwe boekje voor de komende maanden raadplegen!

Maandboekje-2.pdf

er zijn geen activiteiten gekend

De leiding van de givers:

Sander Thijs

Totem: Spitsvondige Coëndou

Sander is jarig op 6 juli 2018.

Dries Thijs

Totem: Volhardende Seriema

Dries is jarig op 27 juli 2018.

Victor Tuerlinckx

Totem: Vermakelijke Buidelslaapmuis

Victor is jarig op 7 juli 2018.