Klaasstraat 4, 3700 Tongeren BE
0471 89 38 02
leiding@scoutsstservaes.be

Givers

Het embleem van de givers.

Gidsen-verkenners krijgen een ruimere kijk op de wereld. Ze kunnen zich voorstellen dat het anders kan. Er is zoveel dat anders kan: ouders en hun eisen, de leraars, de klas, de maatschappij, de godsdienst, zichzelf. Op basis van allerlei weetjes en invloeden bedenken ze een eigen visie en eigen identiteit.

En denken dat kunnen gidsen-verkenners. Denkend richten ze hun aandacht op zichzelf. Vaak zodanig dat ze denken dat andere met hetzelfde bezig zijn als zij. Zo lijkt het de andere voortdurend alle aandacht op hen hebben gericht. Dit zorgt ervoor dat ze uren voor de spiegel kunnen staan en zich sterk bekommeren om hun uiterlijk, hun kledij, hun voorkomen. Ze ervaren zichzelf als uniek en speciaal en stellen alles in het werk om dat ook te zijn. Ze verlangen naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Gezag brengt hen in een bijzondere graad van alertheid.

Gidsen-verkenners knopen de banden met thuis stilaan los. Vrienden en jongeren van dezelfde leeftijdsgroep nemen een zeer belangrijke plaats in hun leven in. Hun vriendenkring is de plaats waar vele zorgen, emoties, twijfels en dromen kwijt kunnen. Gidsen verkenners kennen een periode van intense sociale contacten, maar een gevoel van eenzaamheid en alleen-op-de-wereld staan is niet ver weg. De eerste ernstige relatie met iemand van het ander geslacht kijkt al eens om de hoek.

Wat kan je verwachten aan activiteiten? De givers zijn een actieve tak die veel buitenactiviteiten doen. Zoals daar zijn bosspelen, stadsspelen, woudloperskeukens, tochten, dropping, weekendjes, klimmen, rappellen… en nog veel meer.

De leiding van de givers zijn:

Erin, Daan en C├ędric

Kijk op de leidingspagina voor meer informatie over deze leid(st)ers.