Gidsen - verkenners krijgen een ruimere kijk op de wereld. Ze kunnen zich voorstellen dat het anders kan. Er is zoveel dat anders kan: ouders en hun eisen, de leraars, de klas, de maatschappij, de godsdienst, zichzelf. Op basis van allerlei weetjes en invloeden bedenken ze een eigen visie en eigen identiteit.

En denken dat kunnen gidsen - verkenners. Denkend richten ze hun aandacht op zichzelf. Vaak zodanig dat ze denken dat andere met hetzelfde bezig zijn als zij. Zo lijkt het de andere voortdurend alle aandacht op hen hebben gericht. Dit zorgt ervoor dat ze uren voor de spiegel kunnen staan en zich sterk bekommeren om hun uiterlijk, hun kledij, hun voorkomen. Ze ervaren zichzelf als uniek en speciaal en stellen alles in het werk om dat ook te zijn. Ze verlangen naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Gezag brengt hen in een bijzondere graad van alertheid.

Gidsen - verkenners knopen de banden met thuis stilaan los. Vrienden en jongeren van dezelfde leeftijdsgroep nemen een zeer belangrijke plaats in hun leven in. Hun vriendenkring is de plaats waar vele zorgen, emoties, twijfels en dromen kwijt kunnen. Gidsen verkenners kennen een periode van intense sociale contacten, maar een gevoel van eenzaamheid en alleen-op-de-wereld staan is niet ver weg. De eerste ernstige relatie met iemand van het ander geslacht kijkt al eens om de hoek.

Wat kan je verwachten aan activiteiten? De givers zijn een actieve tak die veel buitenactiviteiten doen.
Zoals daar zijn bosspelen, stadsspelen, woudloperskeukens, tochten, dropping, weekendjes, klimmen, rappellen... en nog veel meer.


Activiteiten:

 • za
  18
  mrt
  2017

  WOUDLOPERSKEUKEN

  10h-17hLokalen


  Primeur van het jaar: We gaan op woudloperskeuken. Een dagje wandelen, koken en genieten van mekaar: gewoon puur goud! In de rugzak: drinken, eten, papier en/of hout, een regenjas, een gamel en een vuilniszak. We kijken er naar uit.

 • za
  25
  mrt
  2017

  DE SLIMSTE GIVER TER WERELD

  19h30-22hLokalen


  In de veronderstelling dat jullie vandaag moeten blokken voor de examens, laten we ook ‘s avonds je brein nog even werken. Kom vooral jezelf testen en je medeleden imponeren met jouw kennis. Misschien win je wel en ben jij voor de rest van het scoutsjaar de slimste giver!

 • za
  01
  apr
  2017

  STEUNKAARTENVERKOOP

  14h-17hLokalen


  Vandaag gaan we steunkaarten verkopen voor onze carwash! Jullie mogen ook altijd al eens rondvragen aan vrienden, familie, kennissen,... of zij een kaart willen kopen en geef jullie bestelling dan tijdig door aan de leiding.

 • ma
  10
  jul
  2017
  wo
  12
  jul
  2017

  VOORKAMP HALEN

  Zie kamp 2017Halen

  scoutsstservaes.beIn juli gaan we weer op kamp; JOEPIE! Dit betekent; veel scouteske activiteiten, slapen in tenten, lekker eten van de fourage, zingen bij het kampvuur, waterspelletjes spelen, op uitstap gaan, verhaaltjes voor het slapengaan, kampen maken in de bossen en nog veel meer!

  Nu is de leiding nog druk bezig met examens maken, maar jullie kunnen de hen verwachten vanaf eind juni/begin juli voor een huisbezoek. Bij deze huisbezoeken wordt er info gegeven over de praktische details van het kamp (uren, prijzen, plaatsen, contact,...). Ook vertelt de leiding kort wat het kampthema is en wat er jullie allemaal te wachten staat. Vanaf dan begint het aftellen tot het echte KAMP!

  Tot snel!

  Scoutshandje,
  jullie leiding.

 • di
  18
  jul
  2017
  za
  29
  jul
  2017

  BUITENLANDS KAMP KROATIË

  Zie kamp 2017Istrië, Kroatië

  De Givers gaan dit jaar op buitenlands kamp naar Kroatië. De giverleiding is druk in de weer met alles te plannen zodat het een superkamp wordt! De exacte verblijfplaats en alle activiteiten zijn nog Top Secret, zodat de reis extra spannend blijft. We gaan met de bus naar de provincie Istrië en gaan daar mega-vette dingen doen; dat is wat jullie al mogen weten! Begin juli komt de leiding thuis langs om nog eens alle juiste info door te geven, te checken of de juiste documenten in orde zijn en jullie warm te maken voor het kamp. Volg zeker alle nieuwtjes via e-mails die regelmatig verstuurd worden omtrent het kamp.

  Tot dan!

  Scoutspolleke,

  de giverleiding.


De leiding van de givers:

Chloé Beaume

Chloé Beaume

Totem: Beminnelijke Anhinga

Chloé is jarig op 3 juni 2019.

In leiding bij : Givers

Victor Tuerlinckx

Victor Tuerlinckx

Totem: Vermakelijke Buidelslaapmuis

Victor is jarig op 7 juli 2019.

In leiding bij : Givers

Jules Henrotte

Jules Henrotte

Totem: Schrandere Arassari

Jules is jarig op 26 oktober 2019.

In leiding bij : Givers

Facebook
YouTube
Instagram