Kabouters-Welpen zijn sterk op zichzelf gericht,
maar gaan stilaan op verkenning in hun omgeving en zoeken daarbij de grenzen van zichzelf en de mensen rondom hen.
Welpen Kabouters hebben een neus voor kattenkwaad. Ze proberen nieuwe dingen uit met wie hun pad kruist.
Spel, avontuur, actie, afwisseling, fantasie zijn belangrijk. Welpen - Kabouters willen spanning, geboeid zijn.
De ene keer zorgen ze zelf voor spanning de andere keer wachten ze af.

KaWé's zoeken een uitweg uit de spanning tussen afhankelijkheid en zelfstandigheid.
Daar hebben ze een behoorlijk arsenaal aan gedragingen voor.
Nu eens imiteren ze, dan weer gaan ze over tot pesterijen en nog een andere keer vormen ze een geheim genootschap met speciale regels en wachtwoorden.

Dikwijls groeit een eerste imago.
Ze nemen een bepaalde rol op tegenover ouders, leeftijdsgenoten, onderwijzers, leiding.
De ernstige, de clown, het haantje-de-voorste, de plaaggeest, de brave …
Op crisismomenten durft het masker plots breken. Ze geven zich dan helemaal bloot.
KaWe's vinden gevoelens en het uiten ervan belangrijk.

• do
    zo

KAMP HALEN 2017

De leiding van de kawes:

Ninke Tuerlinckx

Totem: Zachtmoedige Stekelstaarteekhoorn

Ninke is jarig op 7 juli 2019.

Théo Thomas

Totem: Onbekommerde Specht

Théo is jarig op 2 mei 2019.

Ilona Morcinek

Totem: Onbezonnen Kiboko

Ilona is jarig op 20 maart 2019.