Kapoenen kijken naar de wereld vanuit hun eigen beleving.
Die kijk op de wereld weerspiegelt zich ook in de relaties die ze aangaan.
Zo vertellen ze honderduit over mijn papa en ik, mijn juffrouw en ik, mijn leidster en ik.
In een groep werken staat daar tegenover.
Groepjes ontstaan eerder toevallig rond gebeurtenissen van het moment.
Tussen de leden van zo een groepje bestaan geen speciale relaties.
Ze gaan trouwen met wie hen vandaag op de schouders nam.

Wel krijgen kapoenen, stilaan en haast onbewust, het besef van een groep.
Kapoenen reageren impulsief op allerlei prikkels.
Ze houden hun aandacht nog niet heel lang op eenzelfde onderwerp.
Ze springen van de hak op de tak en het ziet ernaar uit dat ze zomaar wat ronddollen.
Ze zien een verkeersagent en spelen dat na; even verderop vangt een optocht van de Hare Krishna
hun aandacht en dat is het startsein voor een nieuw verhaal in hun hoofd.

mrt

SUPERHELDENACTIVITEIT

www.scoutsstservaes.be

Uiteraard zijn alle kapoenen helden maar om superheld te worden, zullen jullie alles uit de kast moeten halen! Snelheid, lenigheid en behendigheid kunnen jullie tijdens deze activiteit vergaren. Hopelijk zijn we dan superheld genoeg om de slechteriken te verslaan!

mrt

DE PRUIKENTIJD

14h-17hLokalen

‘De pruikentijd, de pruikentijd, dat was een tijd van deftigheid. Een vriendelijke buiging en een vriendelijke lach. De pruikentijd, de pruikentijd, dat was een tijd van deftigheid. Ik wens u welterusten en ik wens u goedendag.’ We keren gedurende 3 uur terug naar deze wonderlijke tijd, komt dat zien tussen 14 en 17u aan de lokalen!

VANG DE VIS

14h-17hLokalen

Vandaag gaan we exotische vissen spotten in de oceaan. Grapje! Het is 1 april vandaag en dat betekent grapjesdag.  Pas dus maar op voor rondzwemmende vissen! Kan jij goed grapjes maken, visjes plakken of lach je graag? Kom dan zeker!

• di
    zo

KAMP HALEN 2017

De leiding van de kapoenen:

Arne Barella

Totem: Warmbloedige Egel

Arne is jarig op 15 april 2019.

Senne Welkenhuysen

Totem: Gemoedelijke Bizon

Senne is jarig op 29 september 2019.

Camille Hansen

Totem: Trouwhartige Artamus

Camille is jarig op 18 april 2019.