Een belangrijke verandering maken kinderen (of jongeren?) door tijdens hun jonggidsen - jongverkennerstijd.
Soms gaapt er een diepe kloof tussen de jongste en de oudste van de tak.

De groep als geheel is belangrijk voor jonggidsen - jongverkenners.
De groep bepaalt de norm, de stijl, de communicatie, de sfeer.
Naargelang de heersende norm maken jonggidsen - jongverkenners zich in een groep waar of raken ze stilzwijgend onderdrukt.
Deze leeftijd is dan ook cruciaal om al dan niet lid te blijven van de scouts.
Opboksen tegen een groepsnorm met een open gesprek valt moeilijk, net omdat afwijkende meningen niet gemakkelijk worden geuit.

mrt

TER LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT

14h-17hLokalen

Vandaag gaat het erom wie zich naar waar en hoe het snelst zal kunnen navigeren. We gaan jullie testen op vaardigheden, fysiek en denkvermogen. Wees er dus zeker bij om jezelf te bewijzen!

mrt

STADSSPEL HERSTAPPE

14h-17hHerstappe kerk

Een van de kleinste dorpjes van België, zo dichtbij, maar nog nooit bezocht door onze scouts. Dringend tijd om hier als eerste een voet aan land te zetten dus.

DAGUITSTAP NAAR DISNEYLAND

14h-17hLokalen

Jaja u hoort het goed, onze jogi’s trekken voor het eerst in hun geschiedenis naar Parijs…. MOPJE!! Kijk eens naar de datum, het is 1 april! Dus trek je lolbroek maar aan en kom samen met ons enkele grapjes uithalen met alles en iedereen.

• do
    zo

KAMP HALEN 2017

De leiding van de jonggivers:

Geertje Roppe

Totem: Sociale Scholekster

Geertje is jarig op 9 april 2019.

In leiding bij : Jonggivers

Nils Ruyter

Totem: Optimistische Newfoundlander

Nils is jarig op 7 juli 2019.

In leiding bij : Jonggivers